Konferencia a középkor és kora újkor legújabb kutatási eredményeiről – beszámoló

Régészeti konferencia

A Magyar Tudomány Ünnepe 2023 – Konferencia a középkor és kora újkor legújabb kutatási eredményeiről
A Magyar Tudomány Ünnepe 2023. évi hivatalos rendezvénysorozatának részeként, a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat fő szervezésében került sor 2023. november 2-án és 3-án a középkori és kora újkori régészet elmúlt közel két évtizedének eredményeit és feladatait bemutató konferenciára. A rendezvény társszervezői az ELTE BTK Régészettudományi Intézete, a PPKE BTK Régészettudományi Intézete, a Szegedi Tudományegyetem BTK Régészeti Tanszéke, valamint a HUN-REN BTK Régészeti Intézete voltak.
A „Hagyomány – örökség – megújulás. Középkori és kora újkori régészet Magyarországon 3.: eredmények, kérdések, feladatok a 21. században” címen megrendezett eseményen, amelynek a Károli Gáspár Református Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem adott helyszínt, tíz szekcióban mintegy hetven előadás, korreferátum és poszter járta körül az egyes témákat. A konferencia mindkét napján nagy számban jelentek meg érdeklődő kollégák, köztük a legfiatalabb nemzedék képviselői és a Társulat tagjai is.
Facebook-oldalunkon is: https://www.facebook.com/groups/134314203302544/permalink/6788253854575179/?mibextid=c7yyfP
A konferencia teljes programja: https://mrmt.hu/esemeny/kozepkori-es-kora-ujkori-regeszet-magyarorszagon-eredmenyek-kerdesek-feladatok/
Néhány kép a rendezvényről:
A rendezvényen készült fotókat Kovács Olivér, valamint Kerekes György és felesége, Kerekesné Pap Ildikó készítette, melyeket ezúton is köszönünk!