2022. július‒augusztusi hírlevél

Ajánlott program

Tisztelt Tagtársaink!

 

Idén nyáron több, történeti és régészeti tematikájú kiállítás is várja az érdeklődőket itthon és külföldön is, az alábbiakban ezeket ajánljuk szíves figyelmükbe:

  • Budapest köszönti a Girot. Budapest saluta il Giro. Időszaki kiállítás a BTM Vármúzeumában. A kiállítás 2022. szeptember 11-ig látogatható.

 

 

  • Izgalmas kiállítás nyílt Schallaburgban, “Reiternomaden in Europa” / „Lovasnomádok Európában – hunok, avarok, bolgárok ,magyarok” címmel. A 2022. november 6-ig nyitva tartó kiállítás részleteiről itt tájékozódhatnak: https://www.schallaburg.at/de/ausstellung

 

A fentieken túl újonnan nyílt régészeti kiállítások sora várja az érdeklődőket:

 

  • Sírhalomtól a halomsírig. Válogatás a Kisalföld bronz- és vaskori temetkezéseiből a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. A kiállítás 2022. augusztus 28-ig tekinthető meg. A részletekről itt tudnak tájékozódni: http://romer.hu/sirhalomtol-a-halomsirig-kiallitas/

 

·       Baranya aranya – Egy kora avar kori temető feltárja titkait. 

A kiállítás a nemrég Babarc határában feltárt avarkori temető gazdag anyagából ad válogatást, amelyet első alkalommal tekinthet meg a nagyközönség. A kiállítás augusztus 21-ig látogatható a pécsi JPM Múzeum Galériában. Részletek itt:

https://www.jpm.hu/kiallitasok/baranya-aranya-egy-kora-avar-kori-temeto-feltarja-titkait

 

 

 

 

 

 

A művészettörténet iránt érdeklődő tagtársainknak az alábbi kiállításokat ajánljuk figyelmébe:

A Szépművészeti Múzeumban is több izgalmas időszaki kiállítás várja a látogatókat:

 

 

 

 

 

 

Végezetül pedig két érdekességet ajánlunk figyelmükbe:

 

 

 

Végezetül: kérjük szépen mindazokat, akik még nem fizették be az idei társulati tagdíjat, esetleg hátralékuk van, átutalással rendezzék tartozásukat. Számlaszámunk: 11708001-20330749-00000000 (közleményként kérjük feltüntetni a befizető nevét). Csekkel, nyugtával Tamás Tímea továbbra is rendelkezésre áll a Magyar Nemzeti Múzeumban (tel.: 327 7771).

 

Budapest, 2022. július 13.

 

 

Láng Orsolya      Anders Alexandra                            Wollák Katalin

titkár                    elnök                                                 főtitkár